10 pénzkeresési mód grafikusként

Bár lehet, hogy nem veszi észre, a grafikai tervezés szinte mindenhol megjelenik, ami olyan készséggé és karriert jelent, amelyre mindig nagyon szükség van.

Ha kíváncsi arra, hogyan lehet pénzt keresni grafikusként, használja ezt az útmutatót, függetlenül attól, hogy éppen útnak indul, vagy már megkezdte. Könnyű pénzt keresni az online tervezéssel.

Manapság a kezdéshez nem is kell grafikus diplomával rendelkeznie egy egyetemen, mert nagyon sok olyan online platform létezik, amelyek segíthetnek olyan technikák elsajátításában, mint a YouTube vagy a Skillshare.

Sikerült az egyik legnagyobb jövedelemforrássá tenni a közelmúltban, miután nemrég elvégeztem az egyetemet média művészetek és grafikai tervezés kettős diplomájával – de, mint mondtam, nincs szüksége diplomára ahhoz, hogy ebbe a karrierbe kerülhessen.

Ha kíváncsi arra, hogyan lehet szabadúszó grafikus, akkor olvassa el, hogy megtanulja a csínját-bínját az iparban szerzett személyes tapasztalataimból. Ez valóban az egyik legjobb, legjobban fizető online munka, és nagyszerű azok számára, akik utazás közben keresnek munkát.

Így kereshet pénzt grafikusként!

Mi a grafikai tervezés?

Mielőtt elkezdenénk válaszolni, hogyan lehet pénzt keresni grafikusként, elengedhetetlen, hogy pontosan megértsük, mi is a grafikai tervezés. Az óriásplakátoktól és logóktól kezdve az élelmiszer-ipari termékek csomagolásáig. Ennyi a grafikai tervezés.

Lényegében a grafikai tervezés vizuális megoldások megtalálása egy adott célra, legyen szó akár arról, hogy valaki vásárolni akar egy terméket, nézni egy televíziós műsort, vagy eljönni egy nagy eseményre.

A grafikai tervezés életének szinte minden vizuális aspektusát valóban magában foglalja. A grafikai tervezésen belül van néhány különféle vödör, amelyekre specializálódhat, beleértve a csomagtervezést, az elrendezés tervezését, a márkaépítést és a logótervezést, vagy akár a tipográfiát is, ha betűtípusok készítésével és típusokkal játszik.

Minden vödör ugyanolyan fontos, bár egyes fülkék valamivel többet fizethetnek, a készség szintjétől függően.

Alapvető grafikus eszközök

Ha kíváncsi arra, hogyan lehet grafikus, akkor először meg kell győződnie arról, hogy rendelkezik-e minden megfelelő eszközzel. Sok ilyen könnyen megvásárolható az interneten, de ne feledje, hogy a grafikai tervezés drága vállalkozás az induláshoz.

Az első dolog, amire szüksége lesz, egy számítógép, amely lehet akár laptop, akár bármilyen márka asztala. A professzionális grafikusok többsége elmondja Önnek, hogy a legjobb, ha Apple termékeket használ, és laptop helyett asztallal rendelkezik.

Egy Apple MacBook Pro használatával kezdtem, és nem volt kedvem hozzá, de nemrég vásároltam egy sokkal nagyobb képernyős Mac asztalt, és sokkal könnyebb apró részletek megtervezésekor.

Meg kell vásárolnia az Adobe Creative Cloud tagságát is. Ennek a tartománynak az árai havonta attól függően, hogy melyik csomagszintet választja; Azt javaslom, hogy vásároljon hozzáférést az összes Adobe alkalmazáshoz, mert soha nem tudja, melyikre lesz szüksége az ügyfél számára.

Ha inkább havi előfizetést szeretne vásárolni, fontolja meg egy olyan csomag megvásárlását, amely hozzáférést tartalmaz a Photoshophoz (amely tökéletes a webes képek készítéséhez) és az InDesignhoz (amely inkább a nyomtatás tervezéséhez igazodik).

A diákok csak havi 19,99 dollárért vásárolhatnak hozzáférést, én pedig havonta 50 dollárhoz közelebb költöm, hogy mindenhez hozzáférhessek.

Az utolsó általam ajánlott grafikai eszköz kissé ostobán hangozhat, de mindig nagyon jó, ha kéznél van egy vonalzó, főleg a nyomtatás tervezéséhez.

Így megérezheti, hogy mekkora az általad tervezett nyomtatott cikk – abban az esetben, ha nincs hozzáférése nyomtatóhoz gyakorlati nyomatokhoz.

10 pénzkeresési mód grafikusként

Rengeteg módon lehet pénzt keresni online grafikusként, függetlenül attól, hogy melyik rés érdekli! Ha kíváncsi arra, hogyan válhat grafikusként, nézze meg ezt a listát, és kezdje el eladni vagy gyártani ezeket a cikkeket.

1. Sablonok létrehozása és eladása

Ez vitathatatlanul az egyik legjövedelmezőbb módja a passzív jövedelem megszerzésének a grafikusok számára. Ezzel a megközelítéssel mindössze annyit kell tennie, hogy bármilyen típusú sablont készít, amely lehet ebooks, plakát, meghívó vagy Pinterest grafika.

Ezután adja el a sablonokat online. Sok kisvállalkozó-tulajdonos és blogger, akik mindig időzavarban vannak, vagy akiknek nincs készségük saját tervezésű saját készítéshez, szeretik megvásárolni ezeket a termékeket, mert ilyen egyszerű a testreszabásuk.

Miután létrehozta saját sablonüzletét és bevette a munkát, bevételre tehet szert anélkül, hogy a termékei marketingje mellett sok mást is tenne.

2. Oszd meg a tudást műhelyek vagy webes szemináriumok segítségével

Az online tanulás minden idők legmagasabb szintjén áll, és biztos vagyok benne, hogy sokan, akik ezt olvassátok, részt vegyenek egy online workshopon is: „Hogyan lehet pénzt keresni grafikusként”.

Ha grafikai tervezést tanult, vagy úgy érzi, hogy eléggé tud róla, akkor adjon el hozzáférést online tanfolyamokhoz, workshopokhoz, képzésekhez vagy webes szemináriumokhoz, ahol másokat is bemutat a témának, akik nem biztos, hogy sokat tudnak róla.

Még akkor is, ha csak az alapokat vitatja meg, sok embernek segítene, és közben pénzt keresne. A Teachable nagyszerű platform az online tanfolyamok létrehozásához! További információ itt.

3. Matricák eladása

A TikTok közelmúltbeli népszerűsége miatt a kis matricaüzletek egyre nagyobb számban vannak. Matricák készítéséhez csak a Photoshop vagy a Canva kell hozzáférnie a szöveges matricák készítéséhez, vagy az iPad a szemléltető matricákhoz.

A matricák készítésében az a nagyszerű, hogy használhatja a dropshipping szolgáltatást, ami lényegében azt jelenti, hogy nem Önnek kell felelnie a csomagolásért és a kiküldésért, ha nem szeretne.

Bérelhet harmadik fél gyártót az összes értékesítés kezelésére, és a nap végén még több pénzt kap a zsebében. A matricák értékesítésének legjobb helyei az Etsy, a RedBubble és a Society6. Megfontolhatja azt is, hogy a Shopify-n saját weboldalát tárolja-e a terveivel.

4. Legyen tervezési tanácsadó

Ha pénzt szeretne keresni grafikusként, magas jegyű tárgyakkal, akkor a tervező tanácsadóvá válás lehet az Ön feladata. Ezzel lényegében elad egy-két órát az idejében annak, aki véleményét és ötleteit saját üzleti vállalkozásának kéri a grafikai tervezésről.

Ön állítja be az óradíjat és az edzőket, és tanácsot ad a potenciális tervezőknek – tanácsokat adva nekik és helyes irányba mutatva őket.

5. Betűtípusok tervezése a Creative Market vagy az Etsy számára

A betűtípusok nagyszerű módja a passzív jövedelem megszerzésének a grafikusok számára, ha a tipográfia érdekli. A betűtípusok készítésének számos módja van, akár csak saját kézírásával, amelyeket aztán akár 100 dollárért eladhat olyan weboldalakon, mint a Creative Market vagy az Etsy.

6. Készítsen előre elkészített logócsomagokat

A sablonok létrehozásához és eladásához hasonlóan létrehozhat és eladhat sokféle logót, amelyek már vektorként vannak beállítva.

Ez egy népszerű módja annak, hogy sok kisebb vállalkozás, amely nem engedheti meg magának a személyre szabott márkanév-csomagokat, létrehozza saját logóját. Csak annyit kell tenniük, hogy kinyitják a tervfájlt, kicserélik a szavakat és a színeket, és voila, megvan a saját új logójuk.

7. Adjon el egyedi márkajelzési csomagokat

A márkaépítés az egyik magas jegyárú szolgáltatás, amelyet grafikusként kínálhat, mivel ezek akár 4000 dollárba is kerülhetnek, ha nagy a kereslet.

Ezek a csomagok személyre szabott logót, színvilágot, betűtípusokat, mintákat és más hasonló elemeket tartalmaznak, amelyek segítenek a márkáknak meghatározni magukat.

8. Hozzon létre és adjon el nyomtatható anyagokat

A grafikusok passzív jövedelme könnyen elérhető, ha online nyomtatványokat hoz létre és ad el olyan platformon keresztül, mint az Etsy. Készíthet nyomtatásokat tanároknak, diákoknak, utazóknak, szó szerint bármit, amire csak gondolhat!

A nyomtathatóak nagyszerű tulajdonsága, hogy digitális termékről van szó, ezért csak annyit kell tennie, hogy automatizálja a folyamatot, hogy a nyomtatás után azonnal elküldje a nyomtatott fájl PDF-változatát. Még a szállítás miatt sem kell aggódnia.

9. Munka az ügyfelekkel, mint szabadúszó

Az ügyfelekkel való együttműködés nagyszerű utat jelent, ha sokféle feladatot szeret dolgozni. Az ügyfelekkel való együttműködés során akár egy nap megtervezheti a logókat, majd a következőt egy nyomtatott folyóirat elrendezésében segít. További információk e munkahelyek megtalálásáról a cikk lentebb találhatók.

10. Tervezze meg a közösségi média grafikáját és kiemelje a borítókat

A közösségi média grafikája egy másik népszerű módszer a pénzkeresésre grafikusként. Mindenkinek segítségre van szüksége a közösségi médiában, és eladhatja a közösségi média sablonjait vagy az előre elkészített Instagram kiemelő borítókat kis áron, amely idővel összeadódhat.

Hol talál szabadúszó grafikai munkákat?

Szerencsére minden eddiginél könnyebb munkát találni online források felhasználásával. Az alábbiakban felsoroljuk a legjobb keresési helyeket, ha arra kíváncsi, hol találhat grafikai munkát.

1. Felújítás

Amikor először arra gondoltam, hogyan lehet szabadúszó grafikus, akkor erre néztem. Az Upwork könnyen használható felületet biztosít, ahol létrehozhatja saját profilját, beállíthatja díjait, és kapcsolatba léphet az ügyfelekkel a világ minden tájáról. Ráadásul a szerződéseket az Ön számára kötik, és mindig garantálhatja, hogy az Upwork védelmi irányelvei alapján fizetést kap.

2. Fiverr

Az Upwork-hez hasonlóan a Fiverr egy másik népszerű online szabadúszó platform, amely éppen ellenkezőleg működik. A Fiverr-en a szabadúszó előre elkészített csomagokat hoz létre meghatározott árú szolgáltatásokhoz, általában 5 dollártól kezdődően, és ezután a többszintű árak emelkednek. Rengeteg grafikai csomag készíthető ezen a weboldalon

3. Flexjobs

A Flexjobs az egyik legjobb webhely, amely távoli otthoni munkahelyeket talál. Ezen a webhelyen általában egyszerre körülbelül 1000 grafikai pozíció van, különféle iparágak egész csoportja között, így kiválaszthatja, mi érdekli a legjobban.

4. Facebook-csoportok

Akár hiszed, akár nem, de a Facebook Csoportok remek hely, ahol megpróbálnak nyílt pozíciókat találni a grafikusok számára. Számos nomád munkacsoport és szabadúszó csoport létezik, ahol naponta megtalálhatja a segítséget kereső emberek bejegyzéseit. Csak ne feledje, hogy mindig végezze el a kutatását, és a jelentkezés előtt győződjön meg arról, hogy a kiküldetés jogszerű.

5. LinkedIn

Ezt a közösségi média platformot gyakran figyelmen kívül hagyják, mint nagyszerű helyet a szabadúszó munkák megtalálásában, de az álláshirdetési fórumon meglehetősen sok szabadúszó koncert található.

A LinkedIn kiváló hely arra is, hogy kapcsolatba léphessen más kisvállalkozások tulajdonosával, akiknek a jövőben szüksége lehet az Ön szolgáltatásaira.

Mennyit keresnek a grafikusok?

Az átlagos grafikus kb. 45 000 dollárt keres évente, de akkor teljes munkaidőben dolgoznak. Ez óránként körülbelül 22 dollárnak felel meg, de ez nyilvánvalóan megváltozhat a tervező készségszintjétől, szakterületeitől, végzettségétől és egyebektől függően.

Ha grafikusként szeretne pénzt keresni, akkor azt javasoljuk, hogy ne óránkénti munka, hanem fix árú csomagok készítése a szolgáltatásaihoz.

Így elszámolhatja a folyamat során felmerülő összes általános költséget, és az ügyfelek gyakran azt preferálják, hogy Ön fix árat végezzen, hogy tudják, mennyibe kerül nekik összesen.

42 Comments on “10 pénzkeresési mód grafikusként”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *