7 módon lehet pénzt keresni a webfejlesztésből

Még akkor is, ha azt tervezi, hogy végül teljes munkaidős, béres munkára áll, a szabadúszó webfejlesztőként való karrierjének megkezdése kiváló módja lehet portfóliójának kiépítésének és az ipari kapcsolatok kialakításának.

Sajnos az új webfejlesztők gyakran elkövetik azt a hibát, hogy ingyen dolgoznak, különösen, ha még mindig portfóliójuk felépítésén dolgoznak.

A tanácsom: SOHA ne dolgozz ingyen. Komolyan.

Egyrészt az Ön ideje és készségei hihetetlenül értékesek. Másodszor, ez lehet a katasztrófa receptje. Még akkor is, ha egy barátjának dolgozik, ha nem kötelesek fizetni nektek a munkájáért, nem biztos, hogy kényelmesen érzi magát velük őszinte, ha elégedett vele vagy sem.

Ugyancsak nehéz elhatározni, hogy „elvégezzük a munkát”, ha nem kapnak fizetést. Nem sokat kell kérnie, hanem fel kell töltenie valamit.

Most, hogy mögöttünk van, íme 7 tipp, hogyan találhat olyan fizetett munkát, amely szintén hozzájárul a webfejlesztési portfóliójához.

Legyen saját weboldala bemutató:

Első esélye, hogy megmutathatja webfejlesztési készségeit, saját szabadúszó üzleti webhely létrehozása lehet. Az új projektek felvétele során ezt a weboldalt kiválóan használhatja portfóliójának és ügyfél-ajánlásainak bemutatásához, amelyek példázzák a szakértelmet.

Győződjön meg róla, hogy releváns, modern és összhangban van a jelenlegi tervezési trendekkel. Ne felejtse el összekapcsolni webhelyét a közösségi fiókokkal.

Keresse meg barátait és családját:

Még akkor is, ha nincs megbízható portfóliója, az emberek hajlamosak üzletelni olyan emberekkel, akiket ismernek, szeretnek és akikben megbíznak. Ha több száz barátod van a Facebookon, akkor mintha egyikük (vagy valaki, akit ismernek) érdekelni fogja, hogy építesz egy weboldalt.

Ha kint van, kezdjen beszélni arról, hogy milyen munkát végez – lényegében halk értékesítési beszélgetéseket folytat, amelyek potenciálisan potenciális ügyfeleket vonzanak.

A LinkedIn tőkeáttétele:

Miután elérte barátait és családját, érdemes kihasználnia a LinkedIn előnyeit, mivel ez egy hatékony eszköz a társakkal és a potenciális ügyfelekkel való kapcsolatfelvételhez. Győződjön meg arról, hogy profilja naprakész az asztalra hozott készségekkel, és linkeljen a projektek korábbi példáira is.

A LinkedIn egy munkabeszélgetéssel is rendelkezik, sok szabadúszó lehetőséggel. Nagyobb láthatóságot nyerhet, ha csatlakozik és részt vesz az érintett csoportokban.

Csatlakozzon szabadúszó webhelyekhez:

Miután meghatározta szakterületét, keressen egy hálózatot, amely elősegíti készségeit és eljut a potenciális ügyfelek elé. Rengeteg nagyszerű hálózat létezik, így iparától és készségeitől függően egyesek elkerülhetetlenül megfelelőbbek lesznek az Ön számára, mint mások.

Néhány lehetőség ma (engedélyezett, kevésbé specializált) az Upwork, a Fiverr és a PeoplePerHour. Szabadúszó webfejlesztőként a Codeable nevű prémium hálózattal értem el a legtöbb sikert.

Az a tény, hogy ezeken a hálózatokon már vannak olyan emberek, akik képzett tehetségeket keresnek, megmenti az idegesítő és gyakran frusztráló problémákat, ha önállóan üldözi az új ügyfeleket.

A félelmetes bejövő vezetékek korlátlan kínálatáért a leggyakoribb az a váltás, hogy a teljes keresett jövedelem egy kis részét a hálózat tartja fenn (valószínűleg 10 százalék környékén).

Az olyan prémium szabadúszó hálózatok, mint a Codeable megértik, hogy az Önhöz hasonló szakértők a legnagyobb értéket nyújtják ügyfeleinek, amikor a munkájára összpontosítanak, így ők is gondoskodnak a számlázásról.

A legjobb hálózatok beépített rendszerekkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy a lehető legtöbb időt és energiát összpontosítsa arra, amit a legjobban csinál, és nem foglalkozik azokkal a vevői rémálmokkal.

Ez mindenképpen egy lehetőség, de a legjobb megoldás mindig a szájról szájra és a személyes hálózatokon keresztül történik.

A helyi kisvállalkozások elérése:

A legtöbb kis anyuka és popbolt nem rendelkezik webfejlesztővel a személyzeten, de hajlandó lenne ésszerű összeget fizetni valamilyen webfejlesztési / tervezési segítségért.

Küldjön egy e-mailt a tulajdonosnak, tudassa velük, hogy Ön helyi webfejlesztő, rajong a vállalkozásáért, és segíteni szeretne azzal, hogy kedvezményes áron bővíti szolgáltatásait.

Partner társakkal:

Számos webfejlesztő elmondta, hogy a legtöbb szabadúszó munkát úgy találta meg, hogy más szabadúszókkal hálózatba lépett. Néhány szabadúszónak több munkája van, mint amennyit vállalni tudnak, vagy olyan projektek vannak, amelyek meghaladják a képességeiket.

A jó hír az, hogy gyakran hajlandók áttételeket nyújtani más szabadúszóknak, akikben megbíznak és tisztelnek. Hálózatot köthet más szabadúszókkal a LinkedIn, a Google+, a találkozók és az olyan webhelyek révén, mint a Web Design Forum, a Freelance Gossip és a Digital Point.

Digitális jelenlét létrehozása:

Ha azt akarja, hogy valaki szabadúszóként alkalmazzon, tegyen szét önmagát. Először kezdje el a GitHub használatát, és kezdjen el blogolni (akár saját blogján, akár vendégblogerként).

Ha valami újat tanul, dolgozzon egy projekten, írjon egy okos kódot, mindenképpen ossza meg! A digitális jelenlét megteremtése nagyszerű módja a hitelesség megalapozásának, még akkor is, ha új vagy az iparágban.

Maradjon közvetlen kapcsolatban:

Ez egy nagy, és nem tudom elégszer hangsúlyozni. Az ismételt üzlet a legjobb barátod.

Személy szerint létrehoztam egy rendszert, ahol az ügyfeleim egy linkre kattintva gyorsan megoszthatják velem a következő projektjüket. Ezután egy gyors beszélgetés után közvetlenül felvehetnek a feladat elvégzésére.

A közvetlen kommunikációs vonal létrehozása az ügyfelek számára végül időt takarít meg, és lehetővé teszi számukra, hogy teljesen megkerüljék a nyilvános fórumot. Miután bemutatta a hozzáadott értéket, nagy valószínűséggel közvetlen foglalásokat keres minden jövőbeli projektjére is.

Csatlakozzon társult programokhoz:

Ha úgy találja, hogy az ügyfelek folyamatosan a tanácsadást kérik a gyártóktól, akiket a fejlesztési vagy tervezési folyamat során használ, fontolja meg, hogy csatlakozzon társult programokhoz, hogy pénzt keressen az ajánlásaival.

Ha bekapcsolódik egy olyan programba, mint a GoDaddy’s Affiliate Program, akkor fontos ezt megtenni, mert valóban szereti a szolgáltatást, nem azért, mert úgy gondolja, hogy ez egy gyors passzív baki lesz.

Bónusz tipp

Ezek szakmai lehetőségek, ezért ne legyél spamelő, és kérj tanács nélküli tanácsokat az ügyfelek számára, kizárólag azzal a céllal, hogy kitöltsd a bankszámládat – az ügyfelek mérföldről kiszimatolhatják ezt a hülyeséget.

Megállapítottam, hogy a legjobb termékek vagy szolgáltatások, amelyeket ügyfeleinek tud nyújtani, azok számára szól, amelyeket valóban maga is használ, és amelyek első kézből osszanak meg sikertörténeteket.

39 Comments on “7 módon lehet pénzt keresni a webfejlesztésből”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *