7 módszer a főiskolai hallgatók számára az online pénzkeresetre

A „megtört egyetemisták” sztereotípia a kultúránk része. A könyvek és az órák kifizetése, a kollégium kifizetése és az összes tanulással töltött idő között, főiskolai hallgatóként gyakran előfordulhat, hogy készpénzben van. De az, hogy főiskolai hallgató vagy, még nem jelenti azt, hogy el kell szakadnod.

Sok olyan munka, amellyel pénzt lehet keresni hallgatóként, messze túlmutat a pizza kézbesítésén és a gyorsételek elkészítésén. Némi kreativitással és az internet nevű kis eszközzel akár bevételre is szert tehet anélkül, hogy el kellene hagynia kollégiumi szobáját vagy lakását.

Az egyik felkapott dolog, amit a hallgatók online megtehetnek, az a mémek létrehozása. Ezt könnyen megteheti a legfrissebb témák felvételével, valamint olyan meme-sablonokat biztosító online webhelyek segítségével, mint az ImgFlip, az Adobe Spark és mások.

Nagy szükség van rá a jelenlegi forgatókönyv szerint, mivel a járvány miatt mindenki otthon marad, és az ilyen lehetőségek mindenkit szórakoztathatnak.

Íme 7 módszer, amellyel bárhonnan extra készpénzes freelancert szerezhet!

1. Szabadúszó írás

Ha szabadúszó íróként szeretne dolgozni, ne aggódjon hitelesítő adatai vagy tapasztalatai miatt. Gondolhatja, hogy széleskörű igazolásokra vagy több éves tapasztalatra van szüksége ahhoz, hogy szabadúszó író lehessen, de valójában csak az írás iránti szenvedélyre van szüksége!

Ha szeretsz írni, akkor nem nehéz elindulni. A szabadúszó írás rugalmas és nagyszerű módja a pénzkeresésnek az egyetemen, és ez az egyik legegyszerűbb módja a plusz pénzkeresés megkezdésének, különösen, ha az ötletek könnyen jönnek Önhöz, és szereti írni.

Nagyon sok szabadúszó munka online. Az induláshoz regisztrálhat olyan webhelyekre, mint az UpWork és a Fiverr, majd miután elkészítette portfólióját, elkezdhet szabadúszó munkákat találni olyan webhelyeken, mint a Problogger és a szabadúszó író munkák.

Ön is beküldheti írását tetszőleges számú online írásba és blogba, valamint kiadványokba a Mediumon. Ha végül közzétesz egy ilyen webhelyet, felveheti ezt portfóliójába, hogy még több szabadúszó munkát végezzen!

2. Személyes blogolás

A blogolás nagyszerű mellékhajtás, mert a saját tempójában bárhol megteheti. Ez nem gyors és egyszerű pénzkereseti módszer, de saját közönség építésének és érdeklődésre számot tartó témák írásának módja.

A blogkeresőként való pénzkeresés kulcsa az, ha olyan tartalmat írsz, amely értéket nyújt az olvasók számára. Például ne csak a tapasztalatairól írjon, hanem tegye bele azt is, amit ebből a tapasztalatból tanult, és hogy ez milyen haszonnal járhat másoknak.

Miután készen áll a blog indítására, a következő lépés egy gazdagép kiválasztása a webhelyéhez. A HostGator és a Bluehost egyaránt népszerű lehetőség a kezdő bloggerek számára.

Nézze meg ezt az útmutatót arról, hogyan lehet pénzt keresni az affiliate marketing és a linkek segítségével. Időbe telik a közönség felépítése, hogy tisztességes pénzhez jusson, de ha nagy számban vannak követői, havonta több mint 15 000 dollárt kereshet!

3. Grafikus

Ha művész vagy, és van hozzáértésed a grafikai tervezéshez, online tervezési munkát végezhet webhelyek és vállalkozások számára. Ez minden lehet, a reklámok kis grafikáinak elkészítésétől a teljes webhely áttervezéséig.

Ha nem rendelkezik a szükséges készségekkel, de a grafikai tervezés még mindig érdekli Önt, iratkozzon fel ingyenes Grafikai tervezés alapismeretek tanfolyamokra a Skillshare oldalon.

A pénzkeresés megkezdéséhez ezen a webhelyen tervpályázatokon vehet részt, és ha téged választanak győztesnek, akkor fizetnek. A környékbeli kisvállalkozásokhoz is eljuthat. Mondja el nekik, hogy milyen szolgáltatásokat kínál (névjegykártyák, márkaépítés, szórólap tervezés stb.), És hogyan segíthet nekik a márka ismertségének növelésében.

Mutassa meg munkájának mintáit. Sok blogger szabadúszó tervezőket használ a Pinterest képalkotásához és más közösségi média képekhez. Küldjön e-mailt a kedvenceinek vagy bármely olyan barátnak, aki blogol, és megnézi, használhatják-e új képességeit.

4. Korrektor

A lektorálás meglehetősen egyszerű munka, ha szembe kell néznie a nyelvtani és az írásjelek hibáival. Ez az egyik legjobb online munka a főiskolai hallgatók számára, mivel a lektorálás képességeit használja, amúgy is ellenőrzi a helyesírási, nyelvtani és központozási hibákat. Ez az utolsó szakasz, közvetlenül egy tartalom közzététele előtt.

Érdekelt? Nézze meg a Proofread Anywhere webhelyet, ahol ingyenes hétnapos tanfolyamokat olvashat a lektorálásról. Kezdje el a lektorálási munkák foglalását egy szabadúszó profil online beállításával.

5. Közösségi média menedzser

Ha már hetente órákat tölt a közösségi médiában, miért nem fizetne az idő egy részéért? Szinte minden vállalkozás használja a közösségi médiát, és sokuknak segítségre van szükségük kezelésében.

Ezért alkalmaznak függetlenül szerződött közösségi média menedzsereket, hogy segítsenek a márka ismertségének növelésében a tartalom kurátora, a potenciális ügyfelekkel való kapcsolatok kiépítése és az új leadek elősegítése révén. Az Ön feladata, hogy a vállalat online hangja legyen.

Kezdje el közösségi média menedzserként, ha megkeresi a helyi vállalkozásokat és elmondja nekik a szolgáltatásait. Keresse meg azokat a vállalkozásokat, amelyekben már gyakran jár, beleértve a jóga stúdiókat, kávézókat, butikokat és éttermeket.

Koncentráljon arra, hogy mely közösségi médiaplatformokkal érzi magát a legkényelmesebbnek, és beszéljen arról, hogyan használhatja fel üzleti tevékenységük bővítéséhez és új ügyfelek eléréséhez.

Próbálja kiépíteni saját közösségi médiáját, hogy megmutassa a vállalkozásoknak, hogy van tudása és tapasztalata az övék felépítéséhez is.

6. Virtuális asszisztens

A virtuális asszisztens szolgáltatások az adatbeviteltől és az ügyfélszolgálattól a szövegírás és az e-mail marketingig terjednek. A virtuális asszisztensként számolható összeg a képességeitől és a tapasztalatától függ. A vállalkozások virtuális asszisztenseket vesznek fel olyan feladatok kiszervezésére, amelyeket nem házon belül kell elvégezni.

Ha érdekli, hogyan kezdje el, nézze meg ezt az ingyenes tanfolyamot. Kezdjen el virtuális asszisztensként dolgozni az általad kínált szolgáltatások listájának összeállításával. Ezután hozzon létre profilokat a Zirtual és a Virtual Assistant Network-en, hogy megkezdhesse az első ügyfelek foglalását.

7. webfejlesztő

Szakától függetlenül webfejlesztőként oldalsó nyüzsgést hozhat létre. Ha rendelkezik minimális készségekkel, akkor elkezdheti az Udemy teljes webfejlesztői tanfolyamának elvégzésével.

Ez a tanfolyam megtanít mindent, amit tudnia kell az ügyfelek foglalásának megkezdéséhez, és akár egy hét alatt megtérülhet. Természetesen egy osztályból nem lesz profi kódoló, de kiváló alapot és magabiztosságot kap az első kliens felvételéhez.

Az új webfejlesztők számára a legjobb kisebb projektekkel kezdeni. A webfejlesztés megtanulása során végzett munkám nagy része a meglévő webhelyek szerkesztése volt, nem pedig újak építése.

A legfontosabb tanulni kívánt dolgok a legnépszerűbb kódoló nyelvek (és a WordPress), valamint az, hogy miként működnek együtt egy weboldal kialakításában.

Először pályázhat projektekre a PeoplePerHour, az Upwork és a Freelancer webhelyeken. A képzett webfejlesztőkre mindig nagy a kereslet, és rendkívül jövedelmezőek lehetnek!

Végső gondolatok

Az online pénzkeresésnek nem kell bonyolultnak lennie vagy házimunkának lennie. Főiskolai hallgatóként szüksége van erre a rugalmasságra, így bárhonnan dolgozhat és jó pénzt kereshet az elfoglalt órarend körül.

Kezdje az érdeklődésének és készségeinek feltárásával, majd végezzen néhány kutatást, és határozzon meg néhány lehetőséget, amelyek élvezni fogják. Szeretne további tippeket és trükköket megismerni az egyetemen való siker érdekében? Nézze meg az Itt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *