A blogkeresés legjobb módja 2021-ben

Tényleg pénzt kereshet blogolással azáltal, hogy személyes szenvedélyeit, tudását vagy tapasztalatait valós jövedelemké alakítja az interneten?

Több mint egy évtizeddel a Wall Street olvadása után az emberek még mindig nehezen tudják helyreállítani a múltbeli veszteségeket és megélni.

Egyre kevesebben számíthatunk az állandó, egész életen át tartó foglalkoztatásra, és akiknek ilyen szerencséjük van, a fizetés és az ellátások (ha vannak ilyenek) alig elegendőek az alapvető szükségleteink kielégítésére.

Második munka, valaki? Amerikában a kétjövedelmű családok a szokásosak, de gondoljon arra, hogy milyen pusztítást okoz mindennapi életében.

Annyira kimerült, mire hazaér a munkából; alig van elég időd és energiád vacsora elkészítéséhez és a gyerekek házi feladataihoz. Még ez is nehézzé válik, ha több helyen dolgozik, akár esténként, akár hétvégén.

Keressen több pénzt egy olyan mellékhajtással, mint a blogolás

A valóság az, hogy egy szabadúszó és koncert-gazdaság felé mozdulunk el, ahol egyre többen keresnek pénzt saját feltételekkel egy mellékhajtáson keresztül.

És a legnépszerűbb mellékhatások közé tartozik az online jelenlét létrehozása és a pénzkeresés a blogolással. Nem meglepő, hogy egyre többen keresnek információkat arról, hogyan lehet online vállalkozást indítani plusz (vagy akár teljes munkaidős) jövedelemszerzés céljából az interneten.

Az internet a blogolást mainstreamé tette, odáig, hogy félmilliárd online blog lehet online, amikor elolvassa ezt a cikket. Noha a jövedelemszerzés nem az egyetlen (sőt a legjobb ok) a blogoláshoz, léteznek lehetőségek arra, hogy az emberek kiegészítő jövedelmet szerezzenek egy bloggal.

Ha még nem ismeri a blogolást, vagy nemrég kezdett blogot létrehozni, akkor gratulálunk! Remélem, hogy a legfontosabb motiváció az, hogy értékes tartalmat nyújtson olvasóinak, mert így hosszú távon szakértői státust hozhat létre a fülkében.

Hogyan lehet pénzt keresni a blogolással?

Azonban nincs semmi baj, ha némi extra pénzt keresel blogolással, és számos egyszerű módszer létezik a labda gurítására. Magától értetődik, hogy a blog keresése érdekében a legjobb, ha nyereséges piaci rést választunk; valami, ahol van egy bevált piactér, amely keresztezi a saját szenvedélyeit, érdeklődését és szakértelmét.

Miután ezt megtette, csak a webhely forgalmának megszerzése, az e-mail előfizetők listájának összeállítása és az online pénzkeresés kérdése.  Vessünk egy pillantást a leggyorsabb, legegyszerűbb és legjövedelmezőbb módokra, amelyekkel online pénzt lehet keresni egy blog segítségével.

1. Google AdSense

A kezdők számára a Google AdSense lehet a leggyorsabb és legegyszerűbb módja annak, hogy blog segítségével passzív jövedelmet szerezzen.

Az AdSense alapgondolata az, hogy megjelenítheti a Google Ads szolgáltatást a webhelyén, és amikor egy látogató rákattint ezekre a hirdetésekre, megkapja a hirdetési költségek százalékát. Biztosan látott már hirdetéseket mások weboldalain; ezeket a hirdetéseket megjelenítheti a blogján vagy a webhelyén is.

Az AdSense egy kontextuális hirdetési hálózat, amely partneri (üzleti) hirdetéseket helyez el az Ön webhelyén. Könnyű beállítani – mindössze annyit kell tennie, hogy másolja és beilleszti a Google-tól kapott kódot azokra a helyekre, ahol a hirdetések megjelennek a webhelyén.

A Google ezután olyan hirdetők hirdetéseit jeleníti meg, amelyek megfelelnek a webhely tartalmának, így ideális esetben a webhely látogatói releváns hirdetéseket látnak.

Ne aggódjon, hogy bloghelye nem képes minőségi hirdetéseket felhívni a webhelyére. A Google AdSense az internet egyik legnagyobb hálózata, ezért elég egészséges listát kell készítenie a kattintható webhelyekről, hogy vonzza olvasóit.

A Google pedig elég okos ahhoz, hogy a webhelyén csak olyan hirdetéseket jelenítsen meg, amelyek relevánsak a webhely tartalmához, így ez sok esetben javíthatja a webhely felhasználói élményét, és a hirdetések hasznosak lehetnek.

Csak győződjön meg arról, hogy tartalma a legjobb minőségű! Bár az Adsense népszerű lehetőség, úgy gondolom, hogy az affiliate információs marketing kiváló módszer arra is, hogy online gyakorlatilag passzív jövedelmet szerezzen.

2. Amazon Associates

Az Amazon Associates a Seattle-i székhelyű Amazon.com – a világ legnagyobb online kiskereskedője – által működtetett, régóta működő belső társult program.

Lehetőséget kínál a bloggereknek jutalékok megszerzésére azáltal, hogy webhelyén Amazon termékeket hirdetnek – feltéve, hogy a látogatók átkattintanak a blogodról az Amazon.com webhelyre és vásárolnak.

Az Amazon Associates alapgondolata az, hogy beszerezhet egy egyedülálló nyomkövető linket, amely bármely, az Amazon.com-on eladott termékre hivatkozik. Ha valaki rákattint a linkre a blogjában, és visszamegy az Amazon-hoz, és megveszi az elemet, akkor jóváírják az eladással.

Számos módon népszerűsítheti az Amazon termékeit a webhelyén. Felvehet egy termékkatalógust (az Amazon.com-ból származik) a blogjába, írhat termékismertetőket és linkeket az Ön által ajánlott termékekre az Amazon-on, és webhelyén megjelenhet egy ajánlott források oldala; csak hogy néhányat említsek.

A Associates kapcsán az az óvatosság, hogy valószínűleg megfelel azoknak a bloggereknek, akik a kereskedelemről, a kiskereskedelmi termékekről és a vásárlásról írnak. Logikusan elősegíti a teljesítményt, ha a látogatók már vásárlásra hajlamosak az Ön webhelyére.

A program úgy működik, hogy az Amazon-linkeket, szalaghirdetéseket vagy widgeteket (például diavetítéseket, “Saját kedvenceim”, “Kívánságlista widget”) felkeresi az oldalaira.

Egy további előnye, hogy ha valaki rákattint egy linkre a webhelyéről az Amazon-ra, és végül több elemet vásárol (nem csak az Ön által hirdetett tételt), akkor az egész eladásért jóváírást kapna!

Képzelje el, hogy ajánl egy könyvet az Amazon-on, a látogató az Amazon-hoz megy, hogy könyvet vásároljon, és amíg ott vannak, végül egy új tévét, egy Sony PlayStation-t és néhány más dolgot vásárolnak.

Minden értékesítésért hitelt kap. Nem csak ez, hanem az adott ügyfél által a következő 15 napban végrehajtott értékesítésekből is keres. A pénzkeresés másik módja az, ha digitális könyveket tesz közzé az Amazon Kindle-on.

3. A digitális termékek affiliate marketingje

Mint fentebb említettem, az egyik kedvenc módszerem az interneten való pénzkeresésre az, ha a digitális információs termékeket társult vállalkozásként népszerűsítem.

Csakúgy, mint az Amazon.com az interneten értékesített fizikai áruk piaca; vannak az interneten értékesített digitális termékek piacterei is.

Az egyik legnépszerűbb digitális termékpiac a Clickbank.com. A Clickbank piactéren kereshet a piaccal kapcsolatos termékeket, és népszerűsítheti azokat a webhelyén, termékértékeléseket írhat stb.

Csakúgy, mint az Amazon esetében, ha valaki rákattint a linkre, visszamegy és megvásárolja az Ön által népszerűsített terméket, akkor jutalékot kapna az eladás százalékához.

A digitális információs termékek népszerűsítésének egyik vonzó jellemzője, hogy a jutalékok általában magasabbak, mint a fizikai termékeké; 10% és 50% közötti, vagy még ennél is magasabb.

Például, ha valaki 500 dollárért ad el digitális információs terméket 50 százalékos jutalékkal, eladásonként 250 dollárt kereshet. Ez jóval magasabb, mint a fizikai termékek jutalékai a magas haszonkulcs miatt.

4. Hozzon létre e-könyveket és információs termékeket

A rendszeres blogolás ideális képzési terep az e-könyvek készítéséhez, amely ma is az egyik legnépszerűbb információs termék, amelyet az online vállalkozók értékesítenek.

Tekintsd blogjaidat „ingyenes” információnak, amelyet felajánlasz az olvasóknak a szakértelem bemutatásához. Idővel rajongóivá válnak, és készen állnak az alaposabb anyagok elkészítésére. Ez a lehetősége, hogy pénzt keressen – bemutatva eladásra kerülő e-könyveit az ingyenes blogja mellett.

Csak győződjön meg arról, hogy az e-könyv a blog kimenetére épít-e – ne egyszerűen csak átdolgozza, amit már látott! Végül is ezek az emberek most fizetnek az ügyfeleknek, és idegesíteni fogják a régi információkat.

Később, amikor egyre jobban megalapozódik, és archivált anyagai egyre szélesebb körűek lesznek, megkérdezheti olvasóit, hogy megtudja, milyen témákban érdekli őket a vásárlás. Ismét eladhat egy e-könyvet sokkal magasabb áron, mint egy szokásos könyv, és jóval magasabb haszonkulcsot élvezhet.

5. Ajánljon egy az egyben coachingot

Ez az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb módja annak, hogy a szakértelmet pénzzé tehesse. Az a tény, hogy blogot tesz közzé és információkat szolgáltat a piacán, szakértővé teszi a rést. Sok esetben az emberek személyre szabott tanácsokat szeretnének kapni közvetlenül a piacuk szakértőjétől.

Egyszerűen felrakhat egy oldalt a blogjába, ahol egy az egyben tanácsadást kínál, hogy megválaszolja a felmerülő kérdéseket, vagy tanácsokat adjon nekik szép összegért.

Figyelje meg, hogy elkerültem, hogy egy konkrét dollár számot tegyek az összegre, amelyet a blogolásból lehet elérni. Ez a munkabírásodnak, az írói készségeidnek, a célzott forgalom létrehozásának képességének és a régi jó szerencsének köszönhető.

Kicsit olyan, mint a baseball: Mindenki gyerekként játszotta, csak egy kis része jut el az egyetemi bálba, még kisebb szám válik profivá, de csak a termés krémje juttatja el a szakokhoz.

Összegezve:

El kell döntenie, hogy a blogoló „nagy ligákban” hová szeretne kerülni. A valóság az, hogy mivel a világ minden tájáról egyre több ember lép online kapcsolatba, annál nehezebb lesz online figyelmet felhívni és jövedelmet generálni.

Ezért olyan fontos, hogy az e-mailek listájának összeállítására összpontosítson, így nyomon követheti látogatóit, kapcsolatot építhet és növelheti az eladásokat. Ennek ellenére számtalan sikertörténet létezik, és a siker képlete meglepően egyszerű. Csak rajtad múlik, hogy elkészül-e!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *