Hogyan lehet pénzt keresni a youtube-ról? Minden dolog, amit tudnod kell

A YouTube-ból való pénzszerzés korábban olyan egyszerű volt, mint a nagyszerű tartalom feltöltése, a megtekintések millióinak megszerzése és a hirdetési bevételek egy részének megszerzése.

A tartalomkészítők mostantól többféle módon is hozzáférhetnek a tartalmuk bevételszerzéséhez.

A reklám mellett ez magában foglalhatja egy nagy márka vállalati szponzorálását, rajongói finanszírozást vagy áruértékesítést.

Hogyan lehet pénzt keresni a YouTube-on?

Bár a YouTube-tól mint tartalomalkotótól jelentős bevételt lehet szerezni, ez sem a legkönnyebb. Négyszáz óra videofeltöltés a YouTube-ra minden percben a világ minden tájáról.

A számok nem hazudnak. Ezért a verseny elég intenzív, és sok pénzt keresni online egyre nagyobb kihívást jelent.

Íme néhány hatékony stratégia, amellyel elindíthatja kereseti lehetőségeit a YouTube-on.

1. Jelentkezzen a YouTube Partnerprogramra

Ha közvetlenül a YouTube-on keresztül akar keresni, akkor partnere kell lennie a webhelyen. Miután ezt megtette, többféle módon lehet készpénzt beváltani, de ahhoz, hogy partnerré váljon, meg kell felelnie a követelményeknek:

 

  • Videóinak meg kell felelniük a webhely hirdetési irányelveinek, és több mint 4000 érvényes nyilvános nézési órával kell rendelkezniük az elmúlt 12 hónapban.
  • Jogosult területen kell laknia.
  • Több mint 1000 előfizetőre van szüksége.
  • Összekapcsolnia kell egy Google AdSense-fiókot.

 

Minél több videód van, annál könnyebb elérni a megtekintési órák küszöbét. A jó minőségű, szórakoztató videók nagyobb valószínűséggel kapnak megtekintéseket, ezért érdemes erőfeszítéseket tenni a tervezés és a gyártás terén.

Miután teljesítette a követelményeket, jelentkezhet a profiljára kattintva és a „bevételszerzés” szakaszra navigálva.

Partnerként pénzt kereshet hirdetések, tagsági juttatások és olyan funkciók révén, mint a Super Chat, amely lehetővé teszi a nézőknek, hogy fizessenek azért, hogy az üzeneteik az élő közvetítés során kiemelve jelennek meg.

2. Csatlakozzon a Google AdSense-hez

Partnerként való jóváhagyáshoz csatlakoznia kell csatornájához a Google AdSense-hez, a vállalat hirdetési rendszeréhez.

A hirdetők az AdSense használatával ajánlatot tesznek a videókra a tényezők alapján, például a közönség, a videó témája és a releváns kulcsszavak alapján.

Általában a videók “megjelenítései” alapján fizetnek; ilyenkor valaki rákattint vagy megnéz egy hirdetést.

A hirdetések azonban nem jelennek meg minden alkalommal, amikor valaki megnéz egy videót, így a megtekintések nem közvetlenül a bankban lévő pénzre utalnak.

Ezenkívül a YouTube csökkenti a hirdetési bevételeket; nem hozná nyilvánosságra ezt az arányt.

Amint egyenlege eléri a 100 USD-t, akkor kap fizetést, így ha van egy kis csatornája, előfordulhat, hogy csak néhány havonta fizetünk.

Érdemes elkülönítenie a készpénz egy részét adókhoz, mert az AdSense-kifizetéseket kibocsátó Google nem vonhatja le teljes adókötelezettségét.

3. Nézze meg a YouTube Premium szolgáltatást

A partnerek nem csak így kereshetnek pénzt a YouTube-on. Videókat is elérhetővé tehet a YouTube Premium szolgáltatásban, amely a webhely hirdetések nélküli előfizetési szolgáltatása.

A bevétel egy részét a tagdíjakból fogja keresni, annak alapján, hogy a tagok mennyire tekintik meg a videóit.

4. Használja a termékmegjelenítést és a videó szponzorálását

A csatornád közönsége iránt érdeklődő vállalatok szponzorálhatják a videóidat, vagy termékkihelyezési ajánlatokat kínálhatnak neked egy kiáltásért cserébe.
Valószínűleg eladásonként vagy jutalékonként kapja meg a kifizetéseket.

Keressen olyan leányvállalati marketing webhelyeken, mint a ShareASale, a ClickBank és a CJ Affiliate a lehetséges vállalati partnerek számára – és a regisztráció előtt győződjön meg róla, hogy hajlandó kezeskedni az értékesített vállalat és termékek mellett.

Ha valóban támogat vagy termékelhelyezel egy videót, akkor értesítened kell a YouTube-ot a videokezelőed speciális beállításainak lapján a „videó tartalmaz fizetett promóciót” négyzet bejelölésével.

5. Adjon el termékeket vagy szolgáltatásokat a nézőknek

Ha van áru vagy olyan szolgáltatást kínál, amely releváns a közönsége számára, értesítse őket erről, és adjon meg linkeket a videóiban.

Például Ryan Kaji, a Ryan’s World gyermekek YouTube-csatornájának sztárja játékokat, pólókat és egyéb tárgyakat árusít.

Fizikai termék eladásához szükség lehet anyagvásárlásra vagy gyártó keresésére, de letölthető fájlokat is értékesíthet, például e-könyveket vagy művészeti nyomatokat.

Az áruk hirdetése előtt legyen egy biztonságos fizetési rendszer.

6. Találkozzon a valós világ rajongóival

A találkozók és hasonló események lehetővé teszik a YouTube-felhasználók számára, hogy kapcsolatba lépjenek a nézőkkel és árut adjanak el. Általában azoknak a legalkalmasabbak, akik aktív és elkötelezett előfizetőkkel rendelkeznek.

A kisebb közönséggel rendelkezők inkább kihagyhatják a jegyeseményeket és inkább az áruértékesítéseket bankolják be.

Vagy ha például a videóid megtanítják a nézőket a rajzolásra, létrehozhatsz egy ingyenes osztályt a helyi parkban, és utána eladhatod a rajzolási technikák könyvét.

7. Forduljon a tömeges finanszírozáshoz

A crowdfundingnak két fő típusa van: ismétlődő és projektalapú. Az ismétlődő crowdfunding lehetővé teszi, hogy a közreműködők az általuk megadott összeget rendszeres ütemezés szerint fizessék.

Szeretné maximalizálni az ilyen típusú finanszírozást annak érdekében, hogy a csatorna jelentős jövedelemforrássá váljon. Az olyan ösztönzők, mint a személyes beszélgetések, magánórák vagy árucikkek, csábíthatják a nézőket a regisztrációra.

Ha van olyan ötlete, amely pénzügyi támogatást igényel, akkor a projektalapú crowdfunding kampány a megfelelő út. Kezdje el olyan webhelyekkel, mint az Indiegogo, a Kickstarter, a GoFundMe vagy a Patreon.

8. Sajátítsd el a YouTube SEO-t

Azoknak a videóalkotóknak, akik még nem építettek jelentős követést, fokozni kell a játékot és maximalizálni kell a YouTube SEO-t ebben az évben.

Ehhez hajtson végre olyan kulcsszókutatást, mint általában – azonban kicsit másképp gondolkodjon azon alapján, amit az emberek keresnek a YouTube-on.

Ezután ellenőrizze, hogy nagy értékű kulcsszavakat használ-e a videó címében, leírásában és videocímkéiben.

Miután elindította, ellenőrizheti YouTube „Forgalom forrása: YouTube keresés” jelentését, hogy képet kapjon arról, hogy mit keresnek az emberek, amikor megtalálják a tárolt videókat.

Általánosságban elmondható, hogy a Google videós találatokat szolgáltat a kulcsszavakkal kapcsolatos áttekintésekről, oktatóanyagokról és vicces videókifejezésekről.

Öt kulcsfontosságú YouTube-SEO rangsorolási tényezőt is figyelembe kell venni:

  • Megjegyzések száma
  • Feliratkozik egy videó megtekintése után
  • Remek / hüvelykujj-le arány
  • Videó hossza
  • Átkattintási arány a YouTube keresési eredményei között

Bónusz tipp

E kihívások ellenére azok az emberek, akik képesek nagy és hű követőket vonzani, jelentős jövedelmet szerezhetnek a YouTube-on. A Forbes szerint a legjobban fizetett YouTube-videók készítői évente közel 20 millió dollárt húznak be, így könnyen belátható, miért sokan kergetik ezt a feneketlennek tűnő jövedelemkutat.

Eltartott egy ideig, mire az internetes marketing valóban felzárkózott, de most már kiemelten fontos a márkák számára. A vállalatok jelentős összegeket költenek internetes hirdetésekre, különösen olyan platformokon, mint a Google Adsense. Bár a Google tart egy darabot, a többi a webhelytulajdonosoké, akik Adsense-hirdetéseket helyeznek el weboldalukon és blogjaikon.

Alexa szerint az összes legnagyobb weboldal maga a Google. A második legnagyobb webhely (2016 áprilisa óta) a YouTube. Tehát valószínűleg nem meglepő, hogy a YouTube nagyon fontos a Google számára az AdSense bevételek szempontjából.

Természetesen nem szabad megfeledkezni arról, hogy a Google a YouTube tulajdonosa, ami megduplázza jelentőségét hirdetési platformként. Valószínűleg ez az oka annak, hogy a Google más szabályokkal rendelkezik az AdSense a YouTube-on, mint a többi video-platformon lévő AdSense.

28 Comments on “Hogyan lehet pénzt keresni a youtube-ról? Minden dolog, amit tudnod kell”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *