Keressen pénzt a facebook | -on Teljes útmutató

Lehet, hogy már nem gondolja úgy, hogy a Facebook új és vagány. De nem tagadhatja népszerűségét. Havonta több mint 2 milliárd aktív Facebook-felhasználó van, 1,37 milliárdan használják naponta aktívan a közösségi hálózatot.

Ezért nem meglepő, hogy sok ember és vállalkozás próbál pénzt keresni a Facebookon. Ilyen hatalmas potenciális közönség esetén jó értelme van. Kihívást jelenthet azonban a pénzkeresés a Facebookon. A Facebook puszta mérete miatt kihívást jelenthet a tömegből való kitűnés.

Különösen ez a helyzet most, amikor a Facebook csak válogatott bejegyzéseket jelenít meg egy személy hírcsatornájában. Valószínű, hogy az általad szeretettel kialakított és üzleti oldaladra feltöltött állapotok a követőid legfeljebb 2% -át érik el.

Valahányszor valaki megnyitja Facebook hírcsatornáját, a Facebook algoritmus négy lépésen megy keresztül annak eldöntésére, hogy mely bejegyzéseket jeleníti meg az illetőnek:

Készlet – az algoritmus megvizsgálja a személy barátai által megosztott legutóbbi állapotokat és az általuk követett oldalakat.

Jelek – ezután a jelek egész sorát veszi szemügyre a felhasználó korábbi viselkedése alapján.

Ide tartozik a bejegyzés kiírója, a tartalomra, a bejegyzés elkötelezettségére, a címkézésre és a megjegyzésekre fordított átlagos idő, a bejegyzés mennyire informatív és sok más jel.

Pénzkeresési szempontból jelentős jel, hogy az algoritmus az emberek állapotát súlyosabbnak tekinti, mint az oldalakról érkező bejegyzések.

Az előrejelzések – a jel megkísérli kitalálni, hogy a felhasználó hogyan reagál egy adott történetre – megosztják-e, kommentálják, elolvassák vagy figyelmen kívül hagyják?

Pontszám – Az algoritmus Relevance Score-t generál minden bejegyzéshez, a jelek és előrejelzései alapján.

Amikor a Facebook összeállítja az ember hírcsatornáját, csak a legmagasabb relevancia pontszámot tartalmazó bejegyzéseket mutatja.

Ön vállalkozás, befolyásoló, vagy csak hétköznapi ember?

A Facebook elsősorban közösségi hálózat; egy online hely, ahol az emberek lóghatnak, társaloghatnak és megoszthatják a közös érdekű dolgokat. Ez az egyik oka annak, hogy a személyes fiókból származó bejegyzések nagyobb súlyt adnak, mint az oldalról érkező bejegyzések.

A vállalkozásoknak ezt mindig szem előtt kell tartaniuk. Az embereknek mindig könnyebben terjesztik a szavaikat a Facebookon, mint a vállalatoknál. De ez nem annyira egyértelmű, mint ez.

Ha egy személynek csak kevés Facebook-barátja van, akkor nem tudja nagyon elterjeszteni a szót – hacsak nem képes olyan mély tartalmat megosztani, hogy az emberek többször is megosztják, és vírusossá válik.

Másrészt, ha egy személy jelentős számú támogatót vonzhat, majd rendszeresen kapcsolatba léphet velük, akkor azt fogja tapasztalni, hogy bejegyzése sok ember hírcsatornájában jelenik meg.

Tehát a legjobb módja annak biztosítására, hogy az emberek hallják az Ön mondanivalóját, az, ha olyan mértékben kiépíti támogatási bázisát, hogy befolyásolónak tartsa Önt. Amikor eléred ezt a pontot, könnyű pénzt keresni a Facebookon.

Az üzleti számlákat azonban nem szabad teljes mértékben figyelmen kívül hagyni. Ha a vállalkozások jól működtetik számláikat és rendszeresen megosztanak minőségi tartalmat, a Facebook elismeri erőfeszítéseiket és növeli a relevancia pontszámukat.

És akkor természetesen ott van a Facebook Advertising, amely segíthet további lökést adni a bejegyzések elérhetőségében. Nemrégiben megvizsgáltuk, mennyibe kerülnek a Facebook-hirdetések – a Facebook-hirdetések futtatásának valódi költségei.

Először építse fel a közönségét

Az influencerek sikere a Facebookon az az oka, hogy már átestek a követők felépítésén.

A szakértelmet ki kell építenie a Facebookon egy sor kiváló bejegyzés – érdekes linkek, képek és frissítések – megosztásával. Ahhoz, hogy valóban sikeres legyen egyéni emberként, ki kell építenie egy érdeklődési területet, ahol szakértőként ismerhet el.

Bár a vállalkozások dönthetnek úgy, hogy az influencereket használják a piacra, valószínűleg maguk is ki akarják építeni a Facebook jelenlétének valamilyen formáját.

Idővel fel tudják használni, hogy segítsenek az embereknek résük szakértőjeként felismerni őket. A Starbucks megmutatta, hogyan lehet ezt jól csinálni, és oldaluknak 37 millió követője van.

Facebook rajongói oldalának elsődleges célja az kell, hogy legyen, ahol az emberek megismerhessenek. Ha tetszik neked a tartalmad, akkor tisztelni fognak. Idővel ez azt jelenti, hogy megbíznak benned. Végül valószínűleg örömmel költenek pénzt arra, hogy vásároljanak tőled valamit.

Lépések: Hogyan lehet pénzt keresni a Facebookról

1. Tételek eladása a Facebook Marketplace-en vagy egy Facebook vételi és eladási csoportban

Tartózkodási helyétől függően sokféle eladható terméket és szolgáltatást fog látni a Facebook Marketplace-en. Ezeket a kategóriákat sorolják fel, a háztól és a kerttől a járművekig és a kerékpárokig.

A Facebook-felhasználó kiválaszthatja azt a földrajzi területet, ahonnan eladó termékeket lát. Beállíthatja például, hogy az eladási cikkeket az otthonától meghatározott távolságon belül jelenítse meg. Szűrhet ár szerint is.

Kereshetne némi pénzt azzal, ha tartalék áruját elhelyezi a Facebook Marketplace-en. Lehet, hogy tárgyalásokba kell kezdnie emberekkel, ezért mindenképpen tartsa szem előtt a legalacsonyabb árat, amelyen hajlandó eladni.

Hasonlóképpen, a legtöbb régióban a Facebookon vannak vételi és eladási csoportok. Ezekben a csoportokban hozzászólásokat tehet tartaléktermékeiért.

Gyakran a tagok közös magja van, ezért kevesebb alkudozással küzdenek azoktól az emberektől, akik alkudni próbálnak.

2. Adjon el a Facebook rajongói oldaláról

Sok vállalkozás rájön, hogy ez trükkös lehet. Nem könnyű elég magas relevancia pontszámot létrehozni ahhoz, hogy oldalának bejegyzései megjelenhessenek követői hírcsatornáiban.

Ezért, hogy a rajongói oldal használatával pénzt keressen a Facebookon, olyan tartalmat kell létrehoznia és megosztania, amelyet az emberek rendszeresen értékelnek.

Ahogy Kim Garst mondja, Facebook-eladási képlete „Legyen hasznos + Legyen hiteles + Eladjon alkalmanként = Nagy Facebook-értékesítés”.

Ha influencer marketinggel foglalkozik, akkor az influencerei ebben segíthetnek. Biztosíthatják a hasznos és hiteles tartalmat, és támogatóikat az Ön rajongói oldalára irányíthatják. Fontolja meg néhány Facebook-hirdetés hozzáadását az értékesítési bejegyzések elérhetőségének javítása érdekében.

De ne felejtsd el, hogy organikus közönség építéséhez a bejegyzések zöme nem lehet értékesítésorientált. Értékeseknek és / vagy szórakoztatónak kell lenniük a potenciális közönség számára.

A Facebook-hirdetésekkel feltétlenül emlékezni kell arra, hogy hol tart a legtöbb Facebook-felhasználó a vásárlási ciklusban. Egyáltalán nem azzal a céllal használják a platformot, hogy bármit is vásároljanak.

Ez nem olyan, mint a Google-on történő reklámozás, ahol a potenciális vásárlók olyan kifejezéseket keresnek, amelyek segítenek nekik a vásárlásban.

Az emberek azért jönnek a Facebookra, hogy csevegjenek a barátaikkal, utolérjék ismerőseik tevékenységét, és vicces macskavideókat nézzenek – nem azért, hogy megvásárolják a termékét.

Ezért az Ön felelőssége, hogy értékesítési tölcsért építsen. Ehhez a lehető legszélesebb közönséget szeretné elérni – ezért sokféle tartalmat kell megosztania.

Adjon meg egyfajta linket minőségi blogbejegyzésekhez, videókhoz, vicces anekdotákhoz, ellentmondásos nyilatkozatokhoz, infografikákhoz és minden máshoz, amelyről úgy gondolja, hogy vonzza az embereket.

Valamilyen módon kapcsolódniuk kell az Ön által hirdetett termékhez – vagy legalábbis azokhoz az emberekhez, akiket érdekelne a terméke.

Miután létrehozta a támogatók bázisát (akár saját maga, akár az influencerek segítségével), el kell kezdenie a tartalom népszerűsítését számukra.

Ügyeljen az elkötelezettség szintjére ezeken a bejegyzéseken, és ossza meg többet a legmagasabb elkötelezettségű anyag típusával. Ezután fontolja meg a tartalom népszerűsítését a Lookalike közönség számára célzott hirdetésekben.

Bár ezek az emberek valószínűleg soha nem hallottak még rólad, korábbi tevékenységeikből bebizonyították, hogy hasonló érdeklődési körökkel rendelkeznek, mint azok, akik téged követtek. Ezért nem lehet túl bonyolult, hogy tartalmaival vonzza ezeket a közönségeket.

Befolyásoló marketing a Facebookon

Sok márka küzd azért, hogy összeállítsa a facebook-on történő pénzkereséshez szükséges számokat. Ebben a helyzetben gyakori, hogy a cégek az influencerekhez fordulnak segítségért.

A befolyást gyakorló személyek elvégezték azt a kemény oltást, hogy a következőket építették. Bárki, aki jelenleg Facebook-befolyásoló, a „Facebook-senkit” kezdte.

Időt szántak azonban arra, hogy egy résbe helyezzék magukat, és megtették a szükséges lépéseket a tekintély és a bizalom kiépítéséhez, ezért követik őket.

Tudják, hogy társulhatnak a márkákkal, terjesztve a márkák üzeneteit olyan módon, amely egyébként lehetetlen lenne a márkák számára. A legfontosabb követelmény, hogy a márka jól illeszkedjen az influencer követőihez.

A befolyásolók szponzorált tartalmat juttathatnak el rajongóikhoz. Lehet, hogy közvetlenebbül is működnek azáltal, hogy megosztják az affiliate linkeket.

Utolsó szavak

Néha az influencerek finomabb, talán humorosabb módon népszerűsíthetik a termékeket. Az Egyesült Királyságban A húst a nagyközönségnek és az éttermeknek értékesítő Meat Man fizetett egy brit Facebook-befolyásolónak, Brad Holmes-nek, hogy vicces tréfa videót készítsen.

A klipben Brad azzal veti a vőlegényét, hogy azt gondolja, 5 kg helyett 500 kg csirkét rendelt – hozzá 2000 font számlával. A Húsember terméke világosan feliratozott dobozokban helyezkedik el, a videó teljes nézetében.

Ez a Facebook befolyásoló 48 millió órán belül 7 millió videomegtekintést hajtott végre, és a The Meat Men újságterjesztéséhez is vezetett. Összehasonlításképpen: A Meat Man saját Facebook-oldalának csak körülbelül 10 000 kedvelése van, és soha nem tudott volna ekkora nyilvánosságot generálni önmagában.

Talán a legjobb megoldás egy vállalkozás számára a Facebook-oldal felépítése, ugyanakkor az influencerekkel együttműködve elindíthatja a folyamatot, és megadhatja azt a teret, amelyet a legtöbb márka nem képes egyedül elérni.

1,041 Comments on “Keressen pénzt a facebook | -on Teljes útmutató”

 1. It’s appropriate time to make a few plans for the future and it is time to be happy.
  I’ve read this post and if I may just I want to counsel you
  some attention-grabbing issues or tips. Perhaps you could write subsequent articles referring
  to this article. I desire to learn even more things approximately it!

 2. I simply couldn’t go away your website prior to suggesting
  that I actually enjoyed the standard info an individual provide
  for your guests? Is gonna be again incessantly in order to
  inspect new posts

 3. I’ve been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It is pretty worth enough for me. In my opinion, if
  all webmasters and bloggers made good content as you did, the
  internet will be much more useful than ever before.