Keressen pénzt a facebook | -on Teljes útmutató

Μπορεί να μην πιστεύετε πλέον ότι το Facebook είναι νέο και φανταχτερό. Αλλά δεν μπορείτε να αρνηθείτε τη δημοτικότητά του. Υπάρχουν περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια ενεργοί χρήστες του Facebook το μήνα, με 1,37 δισεκατομμύρια να χρησιμοποιούν ενεργά το κοινωνικό δίκτυο κάθε μέρα.

 

Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι και επιχειρήσεις προσπαθούν να βγάλουν χρήματα στο Facebook. Είναι πολύ λογικό να έχουμε ένα τόσο τεράστιο δυναμικό κοινό. Ωστόσο, το να βγάλεις χρήματα στο Facebook μπορεί να είναι μια πρόκληση. Λόγω του τεράστιου μεγέθους του Facebook, το να ξεχωρίζεις από το πλήθος μπορεί να είναι μια πρόκληση.

 

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα τώρα που το Facebook εμφανίζει μόνο διάφορες αναρτήσεις στη ροή ενός ατόμου. Είναι πιθανό οι καταστάσεις που δημιουργείτε και ανεβάζετε με αγάπη στην επιχειρηματική σας σελίδα να φτάσουν έως και το 2% των ακολούθων σας.

 

Κάθε φορά που κάποιος ανοίγει τη ροή του Facebook, ο αλγόριθμος του Facebook περνά από τέσσερα βήματα για να αποφασίσει ποιες αναρτήσεις θα του δείξει:

 

Απόθεμα – ο αλγόριθμος εξετάζει την πρόσφατη κατάσταση του ατόμου που κοινοποιήθηκε από φίλους και τις σελίδες που ακολουθούν.

 

Σήματα – στη συνέχεια εξετάζει μια ολόκληρη σειρά σημάτων με βάση την προηγούμενη συμπεριφορά του χρήστη.

 

Αυτό περιλαμβάνει το άτομο που δημοσίευσε την ανάρτηση, τον μέσο χρόνο που αφιερώθηκε στο περιεχόμενο, την αφοσίωση στη δημοσίευση, την προσθήκη ετικετών και τα σχόλια, το πόσο ενημερωτική είναι η ανάρτηση και πολλά άλλα σημάδια.

 

Ένα σημαντικό σημάδι όσον αφορά τη δημιουργία χρημάτων είναι ότι ο αλγόριθμος θεωρεί ότι η κατάσταση των ανθρώπων είναι πιο σοβαρή από τις καταχωρήσεις που προέρχονται από τις σελίδες.

 

Οι προβλέψεις – το σημάδι που προσπαθεί να καταλάβει πώς αντιδρά ο χρήστης σε μια συγκεκριμένη ιστορία – κοινοποιούνται, σχολιάζονται, διαβάζονται ή αγνοούνται;

 

Βαθμολογία – Ο αλγόριθμος δημιουργεί μια Βαθμολογία Συνάφειας για κάθε καταχώριση με βάση τα σήματα και τις προβλέψεις της.

 

Όταν το Facebook συγκεντρώνει τη ροή ενός ατόμου, εμφανίζει μόνο τις αναρτήσεις με την υψηλότερη βαθμολογία συνάφειας.

 

Είστε επιχειρηματίας, επηρεαστής ή απλά ένας απλός άνθρωπος;

 

Το Facebook είναι κατά κύριο λόγο ένα κοινωνικό δίκτυο. ένα διαδικτυακό μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν παρέα, να συνομιλήσουν και να μοιραστούν πράγματα κοινού ενδιαφέροντος. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι αναρτήσεις από τον προσωπικό σας λογαριασμό είναι πιο σημαντικές από τις δημοσιεύσεις από τον ιστότοπο.

 

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να το έχουν πάντα υπόψη τους. Είναι πάντα πιο εύκολο για τους ανθρώπους να διαδώσουν τα λόγια τους στο Facebook παρά σε εταιρείες. Αλλά αυτό δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο αυτό.

 

Εάν ένα άτομο έχει λίγους φίλους στο Facebook, δεν θα μπορεί να διαδώσει πολύ τη λέξη – εκτός εάν μπορεί να μοιραστεί περιεχόμενο τόσο βαθιά που οι άνθρωποι θα το μοιραστούν πολλές φορές και θα γίνουν viral.

 

Από την άλλη πλευρά, εάν ένα άτομο μπορεί να προσελκύσει σημαντικό αριθμό υποστηρικτών και στη συνέχεια να επικοινωνεί μαζί τους τακτικά, θα διαπιστώσει ότι η ανάρτησή σας θα εμφανίζεται στις ροές πολλών ανθρώπων.

 

Επομένως, ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι ακούνε τι έχετε να πείτε είναι να δημιουργήσετε τη βάση υποστήριξής σας στο βαθμό που σας θεωρεί επιρροή. Όταν φτάσετε σε αυτό το σημείο, είναι εύκολο να κερδίσετε χρήματα στο Facebook.

 

Ωστόσο, οι επιχειρηματικοί λογαριασμοί δεν πρέπει να αγνοούνται εντελώς. Εάν οι επιχειρήσεις λειτουργούν καλά τους λογαριασμούς τους και μοιράζονται τακτικά ποιοτικό περιεχόμενο, το Facebook θα αναγνωρίσει τις προσπάθειές τους και θα αυξήσει τη βαθμολογία συνάφειάς τους.

 

Και, φυσικά, υπάρχει η διαφήμιση στο Facebook, η οποία μπορεί να βοηθήσει να δώσει μια επιπλέον ώθηση στη διαθεσιμότητα των αναρτήσεών σας. Πρόσφατα εξετάσαμε πόσο κοστίζουν οι διαφημίσεις Facebook – το πραγματικό κόστος προβολής διαφημίσεων στο Facebook.

 

Δημιουργήστε πρώτα το κοινό σας

 

Ο λόγος της επιτυχίας των influencers στο Facebook είναι ότι έχουν ήδη περάσει από το χτίσιμο των followers.

 

Πρέπει να αναπτύξετε την τεχνογνωσία σας στο Facebook κοινοποιώντας μια σειρά από υπέροχες αναρτήσεις – ενδιαφέροντες συνδέσμους, εικόνες και ενημερώσεις. Για να είστε πραγματικά επιτυχημένοι ως άτομο, πρέπει να δημιουργήσετε μια περιοχή ενδιαφέροντος όπου μπορείτε να αναγνωριστείτε ως ειδικός.

 

Ενώ οι επιχειρήσεις μπορεί να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν παράγοντες επιρροής για την αγορά, μπορεί να θέλουν να δημιουργήσουν οι ίδιες κάποια μορφή παρουσίας στο Facebook.

 

Με την πάροδο του χρόνου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να τους αναγνωρίσουν ως ειδικούς στη θέση τους. Τα Starbucks έχουν δείξει πώς να το κάνουν αυτό καλά και ο ιστότοπός τους έχει 37 εκατομμύρια ακόλουθους.

 

Ο πρωταρχικός στόχος μιας σελίδας θαυμαστών στο Facebook πρέπει να είναι όπου οι άνθρωποι μπορούν να σας γνωρίσουν. Αν σας αρέσει το περιεχόμενό σας, θα σας σεβαστούν. Με τον καιρό, αυτό σημαίνει ότι θα σας εμπιστεύονται. Στο τέλος, πιθανότατα θα χαρούν να ξοδέψουν χρήματα για να αγοράσουν κάτι από εσάς.

 

Βήματα: Πώς να κερδίσετε χρήματα από το Facebook

 

1. Πουλήστε αντικείμενα στο Facebook Marketplace ή σε μια ομάδα αγορών και πωλήσεων στο Facebook

 

Ανάλογα με το πού βρίσκεστε, θα δείτε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών προς πώληση στο Facebook Marketplace. Αυτές οι κατηγορίες παρατίθενται, από το σπίτι και τον κήπο μέχρι τα οχήματα και τα ποδήλατα.

 

Ο χρήστης του Facebook μπορεί να επιλέξει τη γεωγραφική περιοχή από την οποία βλέπει προϊόντα προς πώληση. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε την εμφάνιση των αντικειμένων πωλήσεων σε μια καθορισμένη απόσταση από το σπίτι σας. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε ανά τιμή.

 

Θα μπορούσατε να κερδίσετε χρήματα τοποθετώντας τα ανταλλακτικά σας στο Facebook Marketplace. Ίσως χρειαστεί να ξεκινήσετε διαπραγματεύσεις με άτομα, οπότε φροντίστε να έχετε κατά νου τη χαμηλότερη τιμή που είστε διατεθειμένοι να πουλήσετε.

 

Ομοίως, στις περισσότερες περιοχές, υπάρχουν ομάδες αγοράς και πώλησης στο Facebook. Μπορείτε να δημοσιεύσετε σχόλια σχετικά με τα εφεδρικά προϊόντα σας σε αυτές τις ομάδες.

 

Συχνά τα μέλη έχουν έναν κοινό πυρήνα, επομένως αγωνίζονται με λιγότερες διαπραγματεύσεις από άτομα που προσπαθούν να διαπραγματευτούν.

 

2. Πουλήστε από τη σελίδα θαυμαστών σας στο Facebook

 

Πολλές επιχειρήσεις συνειδητοποιούν ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο. Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσετε μια αρκετά υψηλή βαθμολογία συνάφειας ώστε οι αναρτήσεις της σελίδας σας να εμφανίζονται στις ροές των ακολούθων σας.

 

Επομένως, για να κερδίσετε χρήματα στο Facebook χρησιμοποιώντας τη σελίδα θαυμαστών, πρέπει να δημιουργείτε και να μοιράζεστε περιεχόμενο που αξιολογούν τακτικά οι άνθρωποι.

 

Όπως το θέτει η Kim Garst, η φόρμουλα πωλήσεων του Facebook είναι «Να είσαι χρήσιμος + να είσαι αυθεντικός + να πουλάς περιστασιακά = εξαιρετικές πωλήσεις στο Facebook».

 

Αν ασχολείστε με το μάρκετινγκ επιρροής, οι επιρροές σας μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό. Μπορούν να παρέχουν χρήσιμο και αυθεντικό περιεχόμενο και να κατευθύνουν τους χορηγούς τους στη σελίδα θαυμαστών σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μερικές διαφημίσεις στο Facebook για να βελτιώσετε τη διαθεσιμότητα των αναρτήσεων πωλήσεών σας.

 

Λάβετε όμως υπόψη ότι για να δημιουργήσετε ένα οργανικό κοινό, οι περισσότερες αναρτήσεις δεν μπορούν να είναι προσανατολισμένες στις πωλήσεις. Θα πρέπει να είναι πολύτιμα και/ή διασκεδαστικά για το δυνητικό κοινό.

 

Με τις διαφημίσεις Facebook, φροντίστε να θυμάστε πού βρίσκονται οι περισσότεροι χρήστες του Facebook στον κύκλο αγορών. Δεν χρησιμοποιούν καθόλου την πλατφόρμα για να αγοράσουν οτιδήποτε.

 

Δεν είναι σαν τη διαφήμιση στο Google, όπου οι δυνητικοί αγοραστές αναζητούν όρους που τους βοηθούν να κάνουν μια αγορά.

 

Οι άνθρωποι έρχονται στο Facebook για να συνομιλήσουν με τους φίλους τους, να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους και να παρακολουθήσουν αστεία βίντεο με γάτες – όχι για να αγοράσουν το προϊόν σας.

 

Επομένως, είναι δική σας ευθύνη να δημιουργήσετε μια διοχέτευση πωλήσεων. Για να το κάνετε αυτό, θέλετε να προσεγγίσετε το ευρύτερο δυνατό κοινό – επομένως πρέπει να μοιραστείτε μια μεγάλη ποικιλία περιεχομένου.

 

Παρέχετε κάποιο είδος συνδέσμου σε ποιοτικές αναρτήσεις ιστολογίου, βίντεο, αστεία ανέκδοτα, αμφιλεγόμενες δηλώσεις, γραφήματα και οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι θα αρέσει στους ανθρώπους.

 

Πρέπει να σχετίζονται με κάποιο τρόπο με το προϊόν που προωθείτε – ή τουλάχιστον με τα άτομα που θα ενδιαφερόταν για το προϊόν σας.

 

Μόλις δημιουργήσετε μια βάση υποστηρικτών (είτε με τη δική σας βοήθεια είτε με τη βοήθεια επηρεαστών), πρέπει να ξεκινήσετε να προωθείτε το περιεχόμενο σε αυτούς.

 

Δώστε προσοχή στο επίπεδο αφοσίωσης σε αυτές τις αναρτήσεις και μοιραστείτε περισσότερα με το είδος του υλικού με την υψηλότερη αφοσίωση. Στη συνέχεια, εξετάστε το ενδεχόμενο να προωθήσετε το περιεχόμενό σας σε διαφημίσεις που στοχεύουν σε κοινό Lookalike.

 

Αν και αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν ακούσει ποτέ πριν για εσάς, έχουν αποδείξει από τις προηγούμενες δραστηριότητές τους ότι έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα με εκείνους που σας ακολούθησαν. Επομένως, δεν μπορεί να είναι πολύ περίπλοκο να προσελκύσετε αυτά τα είδη κοινού με το περιεχόμενό σας.

 

Επιρροή μάρκετινγκ στο Facebook

 

Πολλές μάρκες αγωνίζονται να συγκεντρώσουν τους αριθμούς που χρειάζονται για να βγάλουν χρήματα στο facebook. Σε αυτήν την κατάσταση, είναι σύνηθες οι εταιρείες να στρέφονται στη γρίπη για βοήθεια.

 

Οι Influencers πραγματοποίησαν τον σκληρό εμβολιασμό που έφτιαξαν. Όποιος επηρεάζει αυτήν τη στιγμή το Facebook έχει ξεκινήσει το “κανείς στο Facebook”.

 

Ωστόσο, αφιέρωσαν χρόνο για να βάλουν τον εαυτό τους σε ένα κενό και έκαναν τα απαραίτητα βήματα για να οικοδομήσουν εξουσία και εμπιστοσύνη, έτσι ακολουθούνται.

 

Γνωρίζουν ότι μπορούν να συνδεθούν με επωνυμίες, διαδίδοντας τα μηνύματα των εμπορικών σημάτων με τρόπο που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο για τις μάρκες. Η πιο σημαντική απαίτηση είναι η επωνυμία να ταιριάζει καλά με τους followers του influencer.

 

Οι influencers μπορούν να προσφέρουν περιεχόμενο χορηγίας στους θαυμαστές τους. Μπορούν επίσης να λειτουργούν πιο άμεσα με την κοινή χρήση συνδέσμων θυγατρικών.

 

Τελευταίες λέξεις

 

Μερικές φορές οι influencers μπορούν να προωθήσουν προϊόντα με πιο λεπτό, ίσως πιο χιουμοριστικό τρόπο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Meat Man, ο οποίος πουλάει κρέας στο ευρύ κοινό και στα εστιατόρια, πλήρωσε έναν Βρετανό επηρεαστή του Facebook, τον Brad Holmes, για να κάνει ένα αστείο βίντεο φάρσας.

 

Στο κλιπ, ο Μπραντ πετά τον αρραβωνιαστικό του να πιστεύει ότι παρήγγειλε 500 κιλά κοτόπουλο αντί για 5 κιλά – με έναν λογαριασμό 2.000 λιρών. Το προϊόν Meatman στεγάζεται σε κουτιά με σαφή σήμανση, σε πλήρη προβολή του βίντεο.

 

Αυτό το επιδραστικό Facebook πήρε 7 εκατομμύρια προβολές βίντεο σε 48 εκατομμύρια ώρες και οδήγησε επίσης στη διανομή του The Meat Men. Συγκριτικά, η σελίδα του Meat Man στο Facebook έχει μόνο περίπου 10.000 likes και ποτέ δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει τόση δημοσιότητα από μόνη της.

 

Ίσως η καλύτερη λύση για μια επιχείρηση είναι να δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook, αλλά την ίδια στιγμή, η συνεργασία με παράγοντες επιρροής μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία και να σας δώσει τον χώρο που οι περισσότερες επωνυμίες δεν μπορούν να φτάσουν μόνες τους.

3,624 Comments on “Keressen pénzt a facebook | -on Teljes útmutató”

 1. It’s appropriate time to make a few plans for the future and it is time to be happy.
  I’ve read this post and if I may just I want to counsel you
  some attention-grabbing issues or tips. Perhaps you could write subsequent articles referring
  to this article. I desire to learn even more things approximately it!

 2. I simply couldn’t go away your website prior to suggesting
  that I actually enjoyed the standard info an individual provide
  for your guests? Is gonna be again incessantly in order to
  inspect new posts

 3. I’ve been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It is pretty worth enough for me. In my opinion, if
  all webmasters and bloggers made good content as you did, the
  internet will be much more useful than ever before.