Keressen pénzt a Google Play Áruházból 2021-ben

Ez a cikk röviden elmagyarázza, hogyan lehet pénzt keresni a Google Play Áruházból. Ma a mobilalkalmazásokat szinte minden iparágban használják. A vállalatok sokféle módon kereshetnek pénzt a mobilalkalmazásokkal.

Amikor az alkalmazás népszerű, és az alkalmazásboltokban magas rangú, sokkal több pénzt fog keresni. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy nagyobb a hirdetési bevétel és az alkalmazáson belüli értékesítés.

Könnyen vitathatjuk, hogy a Google Play Store a vezető alkalmazásplatform ma. Egyre nő tovább! Napról napra új felhasználók csatlakoznak az Android világához. Az Android-felhasználók csaknem háromszor meghaladják az iOS-felhasználók számát.

A Play Áruház az, ahol biztonságosan megszerzik az alkalmazásokat. Most biztos vagyok benne, hogy meg szeretné tudni, hogyan lehet pénzt keresni a Google Play Áruházból. Az ilyen forrás túl jó ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyják. Nézzük meg az alábbi bevételszerzési lehetőségeket!

1. Alkalmazásod eladása a Google Play Áruházban.

A legközvetlenebb módon a Google Play Áruházból lehet pénzt keresni, ha eladná az alkalmazását, és ez kétségtelen. Bár azt szeretné, hogy a felhasználók az ön fizetős alkalmazását részesítsék előnyben az ingyenes alternatívák helyett, sokkal jobb szolgáltatást kell kínálnia, mint ezek.

Ha ráveszi a felhasználókat arra, hogy előnyben részesítsék a fizetős alkalmazást, akkor megtalálta a legközvetlenebb módját annak, hogy pénzt keressen az alkalmazásával. A fizetős alkalmazásokkal azonban nem mindig könnyű sikereket elérni.

Meg kell céloznia egy nagyon meghatározott rést, és ott kell a legjobb megoldást nyújtania. Ha nem tudja megoldani a megcélzott közönség egy nagyon specifikus problémáját, és a lehető legjobban teszi, mint mások, akik megpróbálják, a felhasználók nem valószínű, hogy az Ön alkalmazását választják.

Jó lehet tudni azt is, hogy az iOS-felhasználók hajlamosabbak fizetett alkalmazásokat vásárolni az Android-felhasználókhoz képest.

2. Pénzkeresés az alkalmazáson belüli vásárlásokból

Az alkalmazáson belüli vásárlások az egyik leggyakoribb pénzszerzési módszer az alkalmazással. Leggyakrabban játékokban és más szórakoztató alkalmazásokban használják őket.

Olyan cikkek felajánlása, mint játék készpénz, új karakterek, karakterruhák stb., Elég kívánatos lehet ahhoz, hogy a felhasználók fizessenek értük. Így ingyenesen letöltheti és élvezheti az alkalmazását, de mégis pénzt kereshet vele.

Ha az alkalmazás nem játék, akkor is követheti ezt a lehetőséget. Például ingyen felajánlhatja az alapvető funkciókat, de bizonyos szolgáltatásokat „prémiummá” tehet, és lehetővé teheti a felhasználók számára, hogy megvásárolják azokat.

Vegyük azonban figyelembe, hogy az elmúlt években sok felhasználónak nem tetszett az alkalmazáson belüli értékesítés és a mikrotranzakciók.

Különösen azok a játékok, amelyekben erősen szerepelnek fizetett tételek, a „pay to win” felirattal vannak megjelölve, és egyes felhasználók elkerülhetik. Itt megtalálni a megfelelő egyensúlyt.

3. Keressen pénzt alkalmazáson belüli reklámozással

Felmérések szerint a mobilalkalmazások 49 százaléka tartalmaz alkalmazáson belüli hirdetéseket. Míg korábban a hirdetési bevételek némi különbséggel elmaradtak az alkalmazáson belüli vásárlásoktól, a különbség minden évben csökken.

Ez a lehetőség azt is lehetővé teszi, hogy ingyenesen nyújtsa be alkalmazását a felhasználók számára. Ezért sokkal több felhasználót szerezhet az alkalmazás letöltésére és kipróbálására.

Az alkalmazáson belüli vásárlástól eltérően a felhasználóknak semmit sem kell fizetniük azért, hogy élvezhessék az alkalmazásodat. Ha csak az alkalmazásleírásban azt mondja, hogy „nincsenek alkalmazáson belüli vásárlások”, akkor több felhasználó is elérheti az alkalmazás letöltését. Bár egyáltalán nem zárják ki egymást.

Használhatja az alkalmazáson belüli értékesítéseket és a hirdetéseket, hogy még több pénzt keressen alkalmazásával. Bár ehhez is finom egyensúlyra van szükség. Ha mind a hirdetéseket, mind a vásárlásokat kiemelten jeleníti meg, akkor azok túl „az arcodon” tűnhetnek fel a felhasználók számára.

Finom vonalat jársz, ha mindkét lehetőséget együtt akarod használni. Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, hogy a mértékletesség a siker kulcsa a mobilhirdetésekkel.

Ne tegyen néhány percenként óriási hirdetéseket. Ez rontja a felhasználókat attól, amit megpróbálnak, és nagyon negatívan befolyásolják a felhasználói élményt.

Az egyik módja annak, hogy a felhasználókat a hirdetések vidám fogyasztására ösztönözzük, ha jutalmat ajánlunk fel a hirdetési videók megtekintéséért. Felajánlhat krediteket, kuponokat vagy játékelemeket a hirdetések megtekintéséhez. gy úgy döntenek, hogy saját akaratukból nézik meg a hirdetéseket, és ezért jutalomnak érzik ezt.

4. Pénzkeresés szponzorációval

Ha szponzori megállapodást köt az alkalmazásához, annak előnyei sokszorosak lehetnek. Először is, egy jól ismert szponzor segíthet alkalmazásának nyilvánosságában.

Ezután egy jó szponzori megállapodás fedezheti számos tervezési, fejlesztési és marketing költségét, így növelheti bevételeit. Az alkalmazásának egy vagy több szponzorával megkezdheti a versenyt, hogy a rajtvonal előtt pénzt keressen a Google Play Áruházból!

5. Pénztermelés előfizetői rendszerrel

Ha az alkalmazás alkalmas előfizetéses modellre, ez is segíthet a pénzszerzésben. Ha az alkalmazás fitneszrutinokat tartalmaz, akkor konkrétabb edzéseket kínálhat feliratkozott felhasználóinak.

Vagy ha videót vagy zenét közvetít, az előfizetők jobb minőségű vagy több lejátszási listát kaphatnak. Ha tartalmat hoz létre és megosztja alkalmazásában, engedélyezheti az előfizetők számára, hogy az ingyenes felhasználóknál korábban hozzáférjenek az új tartalomhoz.

Végül az alkalmazás kis költség ellenében kampányokat, kuponokat vagy kedvezményeket kínálhat előfizetőinek. A jövedelme párhuzamos lenne az előfizetők számával, és ennélfogva kiszámítható lenne.

Így ennek a lehetőségnek az elkülönítése az alkalmazáson belüli vásárlásoktól és a hirdetési bevételektől, amelyek kiszámíthatatlanabbak lehetnek.

Összegezve

A mobilalkalmazások világa minden nap növekszik és újul. Ezek a módszerek azonban továbbra is elsődleges módon keresnek pénzt a Google Play Áruházból.

Ezek közül választhat egyet vagy több kombinációt. Ennek ellenére az alkalmazás típusának és funkcióinak megfelelően kell választania.

Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, hogy a fizetett alkalmazásokat nehéz lehet népszerűsíteni a Google Play Áruházban. Nem mondván, hogy lehetetlen. Biztosan nem. Azonban ingyenes vagy freemium alkalmazásokkal sokkal valószínűbb, hogy a felhasználókat letölteni fogja az alkalmazásodra.

Amint látja, sokféle módon lehet pénzt keresni az ingyenes alkalmazásokkal. Csak ügyeljen arra, hogy ne vigyék túlzásba hirdetésekkel és alkalmazáson belüli vásárlásokkal.

Ellenkező esetben a végén bosszantó lehet, és így elveszítheti felhasználóit. Ne feledje, hogy minél több aktív felhasználóra lesz szüksége pénzkereséshez ingyenes alkalmazásokkal.

23 Comments on “Keressen pénzt a Google Play Áruházból 2021-ben”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *